Veliko interesovanje neformalnih grupa za program podrške u okviru EU resurs centra

430751452_373290222284020_4951183630638914744_n

Blizu 50 prijavljenih ljudi za praćenje onlajn info sesije i mnogo konkretnih i važnih pitanja. Proaktiv iz Niša, kao posrednička organizacija u okviru projekta EU Resurs Centra za civilno društvo u Srbiji, organizovala je info sesiju za zainteresovane predstavnike neformalnih grupa iz Nišavskog, Topličkog i Rasinskog okruga.  

Prisutni su imali mogućnost da se detaljnije upoznaju sa programom podrške koji je namenjen neformalnim grupama u Srbiji. Ovaj poziv deo je projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji finansira Evropska unija, a vodi Beogradska otvorena škola sa partnerima. Projekat je usmeren na osnaživanje procesa pristupanja Srbije EU kroz kreiranje podsticajnog okruženja za civilno društvo i aktivno učešće aktera van sistema javne uprave u procesima donošenja odluka.

Kroz ovaj program podršku će u 2024. godini dobiti do 80 neformalnih grupa. Proaktiv će kao posrednička organizacija regionalnog EU Resurs centra ENECA raditi sa 10 neformalnih grupa Nišavskog, Topličkog i Rasinskog okruga. Ove grupe će pored mentorske dobiti i finansijsku podršku za realizaciju svojih inicijativa, u vrednosti od maksimalnih 235.000 dinara po ideji. 

Na onlajn info sesiji učesnici su se najviše interesovali oko toga koje konkretne oblasti pokriva program podrške, da li i šta mogu da nabave od opreme i materijala, da li su im potrebne dozvole za realizaciju akcija. Pored toga mogli su da se informišu oko detalja u vezi sa tehničkim popunjavanjem formulara, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima. 

Rok za podnošenje predloga projekata je 6. mart 2024. godine, do 23.59 časova.

Detaljnije informacije o ovom pozivu naći ćete u Smernicama za učešće u Programu podrške neformalnim grupama koje možete naći na ovom LINКU.